ASHLEY
KONTAKT
MARY-KATE
STARTSIDA
OM MKA

Mary-Kates ätstörning

Jag tänkte berätta lite om Mary-Kates ätstörning, som det har pratats väldigt mycket om sen år 2004.



Bara några dagar efter sin 18-årsdag lämnade Mary-Kate soliga Los Angeles för att åka till ett rehabiliteringshem i Utah, där hon nu skulle spendera sex veckor.



Mary-Kate hade lidit i tystnad. Hon kunde inte inse själv att hon hade ett problem, men en dag när hon satt på sitt rum hittade hon "klumpar" av sitt nyfärgade hår i borsten. Att man tappar hår är ett av symptomen av anorexia och MK blev rädd. Det var som en klocka som ringde i hennes huvud och hon erkände för Ashley att hon hade ett allvarligt problem och att hon behövde hennes stöd.

Det var Mary-Kates idé att söka hjälp. De tänkte på att placera henne på rehab flera gånger under ett halvår. Familjen bestämde att om hon inte hade bättrat sig innan hon skulle ge sig av till New York, på hösten 2004, skulle de lägga in henne och därför grät inte MK. Hon visste att hon behövde det.



Varför hände detta?
Jag tror att pressen kan ha varit en bakomliggande faktor. Mary-Kate har alltid stått i rampljuset, men i och med att hon och Ashley gjorde så mycket på en gång och att paparazzin blev värre och värre så blev det antagligen för mycket för henne. Hon blev stressad, fick ångest och blev deprimerad.

Samtidigt är detta inget ovanligt bland tonåringar. Det är inte bara kändisar som får ätstörningar - i form av anorexia eller bulimi - men all den press som tvillingarna hade på sig, att se ut på ett visst sätt, eller bete sig på ett visst sätt, kan inte varit lätt att handskas med.



Mary-Kate återhämtar sig snabbt
Efter sex veckor på rehab kan man redan se skillnad på MK. Hon har gått upp ett par kilo och ses nu äta bland annat hamburgare och fryst yoghurt väldigt ofta. Hon går på alla sina terapi-möten och har börjat be och meditera. Hon kunde flytta till New York som planerat inför college. Hon måste äta minst två gånger om dagen och hon har en dietist som hjälper henne.

Anorexi är något man får kämpa med hela livet, det går inte över efter några veckor. Det sitter i huvudet och därför var det många som höll koll på henne.

Mystiska sår
År 2004 skrevs det även en del om sår som kunde ses på Mary-Kates handleder. Hon själv påstår att hon ramlat men det skulle väl vara svårt att få ett sår uppskuret sådär rakt och fint?



2005
Det var inte särskilt lätt för Mary-Kate under år 2004, men det blev värre året därpå. Hon måste fortfarande ha sin "ät coach" med sig överallt för att se till så att hon inte faller tillbaka till sin ätstörning. Hon tar hand om ett företag. Hon går på college. Hennes pojkvän dumpar henne för Paris Hilton. Det är inte direkt en vanlig 19-årings liv och därför bestämmer sig MK för att hoppa av NYU efter ett år.


Hon är fortfaranade smal men man kan ana lite kurvor och hon verkar lyckligare än någonsin - trots att hennes liv inte verkar helt lätt att leva.

2006
Nu kan man definitivt se resultat på Mary-Kate, hon har till och med fått lite fin solbränna.


2007
Många började spekulera om MK hade fått anorexia igen. Hon vägde 80 pounds och det kanske inte behöver vara anorexia men hon mådde absolut inte bra. Det sades att hon och sin dåvarande pojkvän bråkade väldigt mycket. Hon och Max blev även stamkunder på Los Angeles hetaste klubbar och hon tog helt enkelt inte hand om sin kropp längre. Hennes kompisar sa till pressen att hon knappt åt längre. Det enda hon gjorde var att dricka kaffe eller redbull och röka cigaretter.



2008
Mary-Kate började gå upp i vikt och hade en hälsosam livsstil igen. På höstkanten skrev till och med National Enquirer om att hon var gravid med pojkvännen Nate Lowman - rykten som hon snabbt avvisade.



2009
År 2009 började MK bli sig själv igen. Hon var, och har heller aldrig varit, inte alls tjock och knappt normal men i augusti skrev Star en artikel om att hon hade gått upp till 58 kg.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Väldigt intressant inlägg, har alltid undrat över hennes ätstörning:)

2010-05-12 @ 20:30:59
URL: http://ffaannyyf.blogg.se/
Postat av: Starlet

Det här var ett bra och väldigt intressant inlägg; tack för det! Jag har nämligen länge velat veta lite mer om Mary-Kates ätstörning och hennes hälsotillstånd genom åren.

2010-05-12 @ 20:31:01
URL: http://www.a-starlet.blogspot.com
Postat av: Malin

Jätte bra inlägg! :)

Kul att läsa mer inriktat om något som hänt i deras liv istället för att bara se bilder på dem hela tiden (även fast det också är kul såklart!).

Jag visste redan allt eftersom MKA är de jag älskar mest av alla kändisar, men kul att läsa ändå! :)



Vore kul om du kunde skriva fler inlägg om dem eller saker som hänt i deras liv! :)

2010-05-12 @ 20:33:19
URL: http://malyn.se
Postat av: Josefina

Jättefin blogg!

2010-05-12 @ 22:33:20
URL: http://lilleken.blogg.se/
Postat av: TUVA

intressant och viktigt inlägg!

bra blogg! :)

2010-05-15 @ 14:56:29
URL: http://nyheter24.se/nextinfashion/tuva
Postat av: Veevee

jag e typ lika smal som henne å e typ i samma längd 158cm men väger 52kg så jag tror hon väger runt där med, för 58 kg känns för mkt för henne:O

2010-05-15 @ 16:33:06
Postat av: - Savefors

Kikar in och önskar dej en trevlig söndag =)



Kram♥

2010-05-16 @ 12:51:21
URL: http://saavefors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Beastly
Roll: Mary-Kate - Kendra
Status: BIO I USA

Story Of A Girl
Roll: Mary-Kate - Stacey
Status: Okänt