ASHLEY
KONTAKT
MARY-KATE
STARTSIDA
OM MKA

Elizabeth and James


Den 31:a maj 2007 avslöjade Mary-Kate och Ashley att de skulle göra en ny modekollektion. Den fick heta Elizabeth and James efter deras syskon; Elizabeth "Lizzie" Olsen och James "Trent" Olsen. Tvillingarna startade ett samarbete med Peter Koral och Jane Siskin, som tidigare skapat Seven For All Mankind och LaRok. Kläderna passar för både överklass och citytjejer och blandar mjuka feminima detaljer med mer hårda och manliga kanter. Den är uppbyggd utifrån systrarnas kärlek för vintage. Elizabeth och James lanserades från början bara i USA med fyra samlingar i begränsad upplaga. Priserna var mellan $ 40 för T-shirts till $ 452 för en rävpäls vilket är betydligt lägre än deras första kollektion, The Row.


Några urval från de tidigare kollektionerna.
Efter två år har Elizabeth and James hunnit växa ganska stort och säljs numera i inte bara i USA utan även i Hong Kong och London . De har tillsammans med Robert Lee Morris skapat smycken och med Steve Madden har det nyligen kommit skor. Kläderna är också omåttligt populära hos kändisar. Framgångsrika kvinnor som Lauren Conrad, Nicole Richie, Beyoncé och Heidi Klum har flera gånger setts i märket. Men snart kanske vi också får se kläderna på kända män också, för de ska nämligen komma ut med en herrkollektion till hösten."Vi visste att det till slut skulle komma en kille, en James", sa Ashley till WWD tidigare i år.


Vanessa Hudgens, Lauren Conrad, Beyoncé, Rihanna, Nicole Richie och Heidi Klum är bara några av alla kändisar som bärt märket.
Herrkläderna kommer säljas på Barneys New York, som inte tidigare har sålt damkollektionerna. Annars säljs Elizabeth and James på väldigt många ställen som bl.a.Bergdorf Goodman, Neiman Marcus, Intermix, Nordstrom Thousand Oaks, Bloomingdales och Saks Fifth Avenue.


Mary-Kate är den av systrarna som bär märket mest, här bär hon en av deras klänningar på CFDA Fashion Awards i 2007.


När de skulle lansera Elizabeth and James på varuhuset Selfridges i London så hade Ashley en korsett ur kollektionen.

Kommentarer
Postat av: Nadja - men kallas Barbie

Bra blogg!

2009-05-28 @ 21:33:04
URL: http://barbienadja.blogg.se/
Postat av: Nadja - men kallas Barbie

Bra blogg!

2009-05-28 @ 21:33:06
URL: http://barbienadja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Beastly
Roll: Mary-Kate - Kendra
Status: BIO I USA

Story Of A Girl
Roll: Mary-Kate - Stacey
Status: Okänt