ASHLEY
KONTAKT
MARY-KATE
STARTSIDA
OM MKA

The Row


MKA på The Rows lanseringsmiddag i oktober 2007. (Bild Olsen-Files.com)

Tänkte berätta lite om Mary-Kate och Ashley Olsens första riktigt seriösa modekläderskollektion; The Row. Det känns som att systrarna är mer insatta i det än i Elizabeth and James, som är det lite billigare märket. The Row är i alla fall uppkallat efter en gata i London som heter Savile Row. Det var faktiskt Ashley som startade The Row för flera år sedan. År 2004 var hon nämligen en praktikant hos Zac Posen och då började hon med ett projekt där hon designade t-shirtar.

Mary-Kate berättar att The Row var hennes systers "älskling och självklart villa jag göra vad jag kunde för att hjälpa henne." Ashley kom på vad hon ville göra på college. Hon läste arkitektur och psykologi och hon älskade det, men hon kunde inte sluta tänka på t-shirts och hur man skulle kunna göra den perfekta t-shirten. Det var hennes pappa som övertalade henne att faktiskt göra det. Så hon ringde en gammal vän, en designer vid namn Danielle Sherman, och började jobba. "Det är det jag är bra på. Att se tomrum."

Ashley lämnade NYU för att hon var redo att göra The Row. "Wal Mart handlade om konsumenten. Det lärde oss att bli kommersiella. Det här handlar om mig och min syster, och vad vi tycker om att ha på oss." Det var alltså Ashleys passion som startade det hela och MK berättar att "Jag tror att min syster skulle vara lycklig om vi så sålde kläderna från en billucka."

Så år 2006 meddelade tvillingarna att de skulle lansera en egen linje vid namn The Row.





Nu är det ett snabbt växande företag som har kläder för alla. Eller de som vill spendera så mycket pengar på sina kläder. Men kläderna har i alla fall bra kvalité och det är ganska mycket baserat på deras egna stil. Det är väldigt trendigt och med inslag av sofistekerat, modernt och chic. Kläderna säljs numera på flera olika ställen, men bland annat på Saks Fifth Avenue (New York), Maxfield (Los Angeles), Barney's New York, 10 Corso Como (Milano), Maria Luisa (Paris), Harvey Nichols (London), och Isetan (Tokyo).


Bild Olsensanonymous.blogspot.com


Efter att ha hållt på med The Row i sex säsonger bestämde sig MKA för att börja designa kläder även för killar. "Det är våran grej - ett Amerikanskt märke gjort i Amerika," sa Ashley Olsen till WWD när de frågade om det hela. "När vi undersökte marknaden hittade vi inga bra baskläder som män kan bära tillsammans med designerkläder, det som är tanken för vår kollektion riktad mot kvinnor. Då startade en metod med byxor och jackor, för vi visste att det skulle ta tid att få det rätt." Jag vet inte riktigt om det kommer fungera, killar brukar väl inte spendera mycket pengar på kläder, en kashmir tröja skulle t.e.x kosta 3,200 dollar vilket är ungefär 26 000 svenska kronor. Kollektionen kommer i alla fall börja säljas efter modeveckan i New York.


Bild Olsen-files.com
På en balenciaga-lansering i Paris i september 2006 visade Ashley upp en grön-marinblå jacka från The Row. Det var nog första gången allmänheten fick se något från märket.
 
Här visar Mary-Kate (t.v.) upp en klänning från deras höst 07-kollektion och till höger ser vi Ashley på en förhandsvisning av The Rows kollektion för våren 2008.


Bilder: www.instyle.com
Här ser vi både Christina Ricci och Emma Roberts i klänningar från The Row.


Bilder: www.instyle.com
Ashley Olsen bär ofta kläder från märket - här ovan i en blazer och en kjol från The Row - men Mary-Kate mer sällan. Så sällan att jag inte kunde hitta ett enda kort på henne med något därifrån.




Kommentarer
Postat av: MALIN

Åh älskar Olsen tvillingarna :) Så snygga :D

2009-05-07 @ 15:55:57
URL: http://haschplanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Beastly
Roll: Mary-Kate - Kendra
Status: BIO I USA

Story Of A Girl
Roll: Mary-Kate - Stacey
Status: Okänt