Biografi

Mary-Kate och Ashley Olsen föddes i Sherman Oaks i Kalifornien den 13 juni 1986. Ashley är 2 minuter äldre än Mary-Kate och hon är också någon centimeter längre.
Deras föräldrar heter David "Dave" Olsen och Jarnette "Jarnie" Fuller som numera är skilda. Tvillingarna har en äldre bror som heter James "Trent" Olsen och en lillasyster som heter Elizabeth. Det är därifrån de fick namnet på deras senaste klädlinje Elizabeth and James. De har även en styvmamma som heter McKenzie och två halvsyskon som heter Taylor och Jake.

MKA poserar med familjerna, på både mammans och pappans sida. :)



Karriären började med att deras mamma tog med de till en audtition hos ABC. De var då bara 6 månader gamla och provspelade för en roll i tv-serien Huset Fullt. Producenterna hade redan valt ett annat tvillingpar men ändrade sig när de såg Mary-Kate och Ashley. Sen fick de spela Michelle Tanner i hela 8 år innan serien lades ner.
Medans inspelningarna av Huset Fullt pågick, startade de företaget Dualstar tillsammans med Robert Thorne.Där sålde de kläder för barn, bösker, filmer, dockor, smink och andra saker. År 2005 tog de över företaget helt själva.
Deras första film hette To Grandmothers house we go och då var de bara 6 år gamla. Sedan gjorde de en massa filmer och de blev mer och mer populära.

Som små gjorde de också cd-skivor och musikvideor. Deras första platta hette Brother For Sale och kom ut ungefär samtidigt som To grandmothers House We Go. Musikvideon Our first Video bestod av låtar från plattorna Brother for Sale och I am the Cute One.
Första filmen som gick på bio var It Takes Two som handlar om två flickor som inte känner varandra men som ser likadana ut. De har helt olika bakgrund och bestämmer sig för att byta liv. Filmen kom ut 1995 och de kommande åren höll de mest på med hemmavideor, som bl.a. The Adventures of Mary-Kate and Ashley.
1998 kom de tillbaka till tv-rutan när de var med i serien Av Samma Skrot och Korn (Two of a Kind) som höll på i drygt ett år.

Två år senare var de än en gång med i en tv-serie. Den handlade om två tonåringar som har skilda föräldrar och nu bor de hos mamman. Precis så var det för de i verkliga livet också.
Samma år gjorde de filmen Winning London och där hette de faktiskt samma sak som rollfigurerna i So Little Time, bara det att de hade bytt så att Ashley, som hette Chloe i So little Time, nu fick heta Riley och tvärt om.
Senaste filmen de var med i tillsammans var En galen dag i New York. Sen dess har de skapat klädlinjerna The Row och Elizabeth And James som har gått med stor framgång i hela världen. År 2009 kom de ut med ännu en linje. Olsenboye heter den och den är riktad åt barn och säljs på JCPenney.


Mary-Kate och Ashley iklädda The Row på CFDA-galan år 2010.

År 2008 släppte de boken Influence och Ashley har sagt att hon slutat med skådespelandet - men "man ska aldrig säga aldrig." mary-Kate däremot medverkar i lite filmer och gör gästinhopp i olika serier. Hon har varit med i serierna "Weeds" och "Samantha Who?". "The Wackness", som kom ut år 2008 hade hon en liten roll i och i "Beastly" som har premiär iår. (2011)


Mary-Kate som häxan "Kendra" i filmen Beastly.

Nu 2011, sägs det att Mary-Kate kommer spela in en ny film. Som är baserad på Sara Zarr’s novell.
Det sägs att Mary-Kate kommer spela en mamma & fru. Det återstår att se vad som händer!


Ashley & Mary-Kate på rödamattan, CDFA 2011.



Bloggparaden

    BEASTLY
    Roll:Kendra
    Status: BIO I USA (4 Mars)

    Translate this blog into your language: